Facebook business voor beginners

Online cursus Facebook business voor beginners

Ben jij ondernemer en wil je Social media inzetten om effectief te adverteren bij de juiste doelgroep? In deze cursus zul je leren hoe je via Facebook veel publiek kunt aantrekken door middel van advertentiecampagnes.

Als je ook maar enigszins bekend met Facebook, zul je weten hoe effectief dit sociale media platform is om op te adverteren. Als ondernemer wil je dan ook niets liever dan effectieve advertenties op Facebook, maar hoe doe je dat? Dat leer je in deze cursus!

Iedereen kan adverteren op Facebook, maar je moet wel weten waar je moet beginnen en welke stappen je moet ondernemen. Of je nu net als ondernemer bent begonnen of al langer als ondernemer werkt, voor iedereen is Facebook een uitgelezen kans om op een snelle manier veel publiek te trekken. De cursus ‘Facebook business voor beginners’ helpt je bij het opzetten van je eerste advertentiecampagne!

Doel van de cursus

In deze cursus leer je stap voor stap wat je moet doen om jouw advertenties aan de juiste doelgroep te laten zien op Facebook. Zo begin je met het aanmaken van een account om advertenties te kunnen maken, en ga je vanaf daar stap voor stap aan de slag met het personaliseren van jouw advertenties. Je leert hoe je met afbeeldingen en video’s je advertenties aantrekkelijk kunt maken en waar je op moet letten op het moment dat je een advertentie online hebt gezet. 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Het aanmaken en instellen van jouw Facebook business account

  • Het gebruiken van Facebook Ads Manager

  • Het gebruiken van Facebook Pixel

  • In drie stappen adverteren op Facebook

  • Het gebruiken van Objectieven

  • Video’s en foto’s gebruiken in je advertenties

Duur en studiebelasting

De cursus ‘Facebook business voor beginners’ duurt ongeveer 3 uur. Wil je het maximale rendement uit je e-learning halen, breng dan je kennis gelijk in praktijk door de stappen te volgen op jouw eigen Facebook Business account.

Doelgroep en vooropleiding

Deze online cursus is geschikt voor ondernemers of marketingspecialisten. Advies vooropleiding: MBO4

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: Analyseren, Onderzoeken, Creëren en innoveren, Leren.

Lesmaterialen

De cursus ‘Facebook business voor beginners’ bestaat uit videocolleges en een eindtoets.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De cursus ‘Facebook business voor beginners’ wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!